Minustako jalkapallon ammattilainen

Minustako jalkapallon ammattilainen

Kuka selvittää tiensä jalkapallon aloittelijasta ammattilaiseksi? Mitä kaikkea pitkä taival vaatii, jotta toive toteutuu? Moni pieni poika haaveilee jalkapalloilijan urasta. Jalkapalloa voi aloittaa pelaan seurassa, jo alle kouluikäisenä. Melkein jokaisessa kaupungissa ja kunnassa on järjestetty jalkapalloharjoituksia pojille, ja myös tytöille. Monella lapsella saattaakin pallo olla ensimmäinen kiinnostava lelu, sen perässä on kiva juosta, ja sitä on kiva potkia. Eli ura saattaa alkaa jo todella pienenä.

 

Jalkapallon aloittaminen ei vaadi paljon, mukavat vaatteet, ja mielellään jalkapallokengät, mutta alussa riittää lenkkitossut. Jatkossa, kun harjoittelua jatkaa, voi ostaa esimerkiksi säärisuojat, jos sattuu kaveri potkaisemaan sääreen, niin ei satu pahasti. Harjoitukset alkavat keväällä ja jatkuvat pitkälle syksyyn. Suomessa tunnetuin on Jari Litmanen, joka on ammatikseen pelannut vuoteen 2011 saakka. Maailmalla kaksi tunnettua, jotka ovat hyvin menestyneitä, ovat Pelè ja Maradona.

Pienestä pitäen voi nähdä kenestä saattaa ajan kanssa tulla ammattilainen. Valmentajat seuraavat tarkkaan miten pojat pallon kanssa pelaavat. Sanonta kuuluu: joku on syntynyt pallo jalassa, eli on todella lahjakas alusta alkaen. Mikäli mielii ammattilaiseksi, se vaatii kovaa harjoittelua. Pitää olla pelisilmää, ja nopea juoksemaan. Periksi ei saa antaa, ja joukkueessa toimiminen on ykkösasia. Pitää myös osata hävitä, koska aina ei voi voittaa. Harjoitukset pitävät sisällään muutakin kuin pallon potkimista. Paljon fyysistä harjoittelua, juoksua ja tekniikan harjoittelua, koska palloa ei vain potkita, sillä pitää osata myös kikkailla voittaakseen vastustajan.

 

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, sitä seuraa tai harrastaa, jopa 3,5 miljardia ihmistä ympäri maailmaa. Se on kehitetty Britteinsaarilla 1800-luvun lopulla. Ammatikseen jalkapalloa pelataan jokaisella mantereella, jolla on asutusta. Vaikka tavoitteena ei olisikaan ammattilaisuus, on jalkapallo niin mukavaa ajankulua. Kausi on pitempi kuin jääkiekossa, ulkokentillä pelattaessa. Kouluissakin valitaan kynnelle kykeneviä pelaajia, ja järjestetään koulujen välisiä otteluita. Jos haluaa lyödä vetoa voittajasta tai tuloksesta, on vedonlyöjillä, jotka oikeaan osuvat, mahdollisuus voittaa hyvin rahaa. Vedonlyönnissä, joka koskee jalkapalloa, liikkuu paljon rahaa. Sarjoja seuratessa saattaa helpolla veikata oikein, mutta kyllä se joskus on myös onnenkauppaa.