Frisbeegolf on mukavaa

Oletko ajatellut aloittaa uuden kesäisen harrastuksen? Frisbeegolf voisi olla mukava laji, joka ei ole kallis, joten kaikilla kiinnostuneilla on varmasti mahdollisuus siihen. Kiekkojen hinnat vaihtelevat 10-20 €:n välillä, ja alussa niitä kannattaa hankkia ainakin kolme kappaletta. Muuta siihen ei tarvita, ei kuten golfissa, jossa ”pitää” pukeutua määrätynlaisiin vaatteisiin. Ja mikä mukavinta, lajiin ei tarvita green card:in suorittamista. Alun alkaen lajia harrasti, ja siinä kilpaili lähinnä nuoret miehet, mutta nykyään harrastajia on kaikenikäisiä.

 

Frisbeegolf on kehitetty jo vuonna 1964, ja siinä tärkeänä henkilönä on toiminut Ed Headrick. Laji on Eurooppaan tullut vasta 1990-luvulla, sitä pelataan eniten Ruotsissa ja Suomessa. Frisbeegolf on kuin tavallinen golf, mutta pallon sijaan käytetään kiekkoja eli frisbeetä, mailojen sijaan käytetään vain käsiä, ja reikien sijaan on metalliset korit. Lisäksi lajiin kuuluu rata, jota edetään järjestyksessä heittämällä korista toiseen. Rata yritetään päästä läpi mahdollisimman vähällä määrällä heittoja. Se, joka ensimmäisenä pääsee maaliin, on tietysti voittaja. Laji on tällä hetkellä kasvavin laji, ja harrastajia ja uusia ratoja, tulee jatkuvasti lisää ympäri Suomea.

 

Frisbeegolf on aivan mahtava ulkoilumuoto kesällä, auringon paistaessa, ulkona saa viettää monta tuntia, saaden samalla liikuntaa. Esimerkiksi Tampereen frisbeegolf rata sijaitsee upeassa Vaakonpuistossa pienen lammen rannalla, jossa on nurmikkoa laajalla alueella. Siellä on mukava viettää piknikkiä pelin lomassa. Kerran kesässä siellä järjestetään myös kansainvälisiä kilpailuja, kuten muuallakin Suomessa. Suomessa on kaikista eniten frisbeegolfkenttiä Eurooppaa ajatellen. Pelin harrastajien mukaan hienoin rata on Lausteella Turussa. Kilpailusarjoja löytyy miehille, naisille, senioreille ja nuorille.

 

Laji on kuitenkin vaativa ja kärsivällisyys on tärkeä, mikäli aikoo menestyä, koska päivässä ei opi lajin huippuosaajaksi. Perusasioiden oppimiseen menee muutama viikko, mutta tarkkoihin pitkiin heittoihin joutuu treenaamaan pidemmän aikaa. Ajan kanssa siis voi kehittyä vaikka kuinka taitavaksi, ja voi alkaa osallistua kilpailuihin.